Deur automatiseren voor rolstoelgebruiker
Mevrouw Jansen is alleenstaand en zit al enige tijd in een rolstoel. Wegens haar gezondheid woont ze nu in een complex voor begeleid wonen. Om in haar woning te komen, moet mevrouw Jansen (niet haar echte naam) na de centrale voordeur van het appartementencomplex waar zij woont nog eens zeven deuren door.
Ze wil graag met haar elektrische rolstoel zelfstandig bij haar woning kunnen komen, zonder steeds halsbrekende toeren uit te moeten halen, of te wachten op passanten die de deur voor haar kunnen openen.
De oplossing
Om alle zeven deuren te automatiseren, is men te lang bezig. Hier gaat dan ook teveel tijd overheen om dit snel bij de gemeente voor elkaar te krijgen. Hierdoor is dit helaas geen oplossing. Mevrouw woont echter op de begane vloer en heeft daar een achterdeur naar een plantsoen. Hierdoor wordt er uiteindelijk, in goed overleg met het bouwteam, besloten om haar achterdeur om te bouwen naar een rolstoelvriendelijke automatische slimme deuroplossing. Dit wordt ook wel het SDO/WMO+ pakket genoemd.
Om dit voor elkaar te krijgen is de eerste stap het aanpassen van het pad in de achtertuin om deze rolstoelvriendelijk te maken. Hierbij wordt onder andere de drempel weggehaald bij de nieuwe toegangsdeur. Hier is vervolgens het drempelhulpsysteem van SecuCare toegepast.
Zelfsluitende meerspuntssluiting met slimme CESeasy motorcilinder
Daarnaast hebben er op en rond de deur ook een aantal werkzaamheden plaatsgevonden. Hierbij hebben we de bestaande krukbediende meerpuntssluiting vervangen door een nieuwe zelfsluitende meerpuntssluiting. Ook hebben we de bestaande cilinder vervangen door een CESeasy motorcilinder. Ten slotte hebben we middels een communicatiemodule een schakeling gemaakt met een Deurmeesters draaideurautomaat.
Voor de communicatie met de deur, het openen en sluiten, heeft mevrouw een afstandsbediening die uitsluitend voor de geplaatste CESeasy is ingeregeld. Met de afstandsbediening heeft mevrouw Jansen de mogelijkheid om contactloos de deur te openen. Daarnaast zitten er in het woonhuis meerdere wandschakelaars waarmee de deur op afstand geopend kan worden.
Toegang voor mantelzorgers
De mantelzorg heeft via de CESeasy app een digitale sleutel ontvangen waarmee zij toegangsrecht hebben. De zorg kan daardoor zelfstandig toegang krijgen tot het gebouw. Ook haar buurman en twee kinderen kunnen naar binnen met de app. Dit zorgt ervoor dat er altijd hulp geboden kan worden bij calamiteiten.
Gebruikte producten
Door deze oplossing is mevrouw onafhankelijk en kan ze door één deur direct naar binnen. Ze heeft geen hinder meer van de zeven deuren die zij anders door had gemoeten. Om dit te kunnen uitvoeren, is er gebruik gemaakt van het SDO/WMO pakket. Dit pakket bestaat uit de volgende producten:
- Draaideurautomaat van Deurmeesters
- SecuCare drempelhulp systeem
- CESeasy motorcilinder
- CESeasy afstandsbediening
- Gratis app
- Communicatiemodule
- Zelfsluitende meerpuntssluiting (inclusief sluitkom en sluitplaat)
- Certificaten volgens bouwbesluit, werkende oplevering, garantiebepaling en een service contract.
Herkent u zichzelf in een dergelijke situatie en beidt deze oplossing voor u meer comfort en gemak? Wellicht kunnen wij u advies geven in uw situatie
Gebruikte producten
CESeasy motorcilinder
Communicatiemodule
Afstandsbediening
Contact opnemen
Heeft u nog vragen, of wilt u advies op maat? De experts van Slimmedeuroplossing.nl zijn bereikbaar.
E-mail: advies@deurmeesters.nl
Telefoon: +31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936