Deur openen met codetableau

Deur openen met een codetableau

Een deur openen met codetableau is een hele veilige manier om een deur te openen. Deze vorm toegangscontrole is toepasbaar op bijna alle deuren; voordeur van een woonhuis, magazijndeuren, de toegangsdeur van een serverruimte of zelfs een slagboom kunnen worden voorzien van een codeslot. U kunt iedere gebruiker een persoonlijke pincode toekennen, die u bij oneigenlijk gebruik ook weer kunt blokkeren. Daarnaast blokkeert het codetableau automatisch als er meerdere malen een onjuiste pincode wordt ingevoerd.

  • Draadloos te programmeren
  • Onbeperkt aantal pincodes*
  • Makkelijk te programmeren
  • Hoge veiligheid door AES encryptie
  • Real time pincode toewijzen of innemen
  • Waterdicht in uitvoering IP65
  • Op- en inbouw codetableau
*afhankelijk van het merk

De meest gebruikte producten

Openen met een codetableau in de praktijk

Slimmedeuroplossing legt toegangscontrole uit

Wat is nu eigenlijk een toegangscontrole? Eigenlijk is toegangscontrole niets anders dan “Wie, waar, wanneer naar binnen mag”.

Deur openen met code

De eigenaar van een Bed en Breakfast is op zoek naar een systeem waarbij men middels een smartphone naar binnen kan. Daarbij moet er op afstand een code naar de deur gestuurd kunnen worden zodat deze open gaat.

Deur woning openen met codetableau

Deur woning openen met codetableau De casus: een klant vraagt voor zijn voordeur een meerpuntssluiting waarbij middels een codetableau de deur wordt ontgrendeld. Situatie: veiligheidsinsteekslot met twee bijzetsloten In de huidige situatie gaat het om de voordeur van een woning waarbij de deur voorzien is van een veiligheidsinsteekslot met twee bijzetsloten. Verder is de deur voorzien…

Hoe werkt het openen van een deur middels een codetableau?

Het openen van een deur met een codetableau werkt zeer doeltreffend. U toetst een 4, 6 of 8 cijferige pincode in op het toetsenpaneel. Afhankelijk van het type codetableau wordt na het intoetsen van een pincode een pulse doorgegeven aan een slim slot of slimme knopcilinder, waarna het betreffende slot wordt ontgrendeld.

In bestaande situaties kan door de huidige technologie en hoge beveiligingsgraad voor een draadloze montage worden gekozen. Daar bekabeling overbodig is, is er ook geen hak- en breekwerk nodig.

Toegangsbeheer: eenvoudig een pincode toewijzen

Als beheerder van het codetableau kunt op verschillende wijze een pincode toekennen. Dit kan handmatig of draadloos. Bij de handmatige optie wordt een toe te wijzen pincode (via een mastercode) rechtstreeks in het codetableau geprogrammeerd. Bij de draadloze optie wordt de pincode draadloos (via beveiligde internetverbinding) naar het codetableau verzonden.

Tijdelijk een pincode toewijzen voor bijvoorbeeld de klusjesman is geen probleem. Bij handmatige toekenning dient deze code ook handmatig verwijderd te worden. In het geval van draadloze programmering kan de pincode tijdsgebonden zijn.

Toegangscontrole: ontvang een email notificatie zodra een deur geopend wordt

Bij het draadloze codetableau kunt u via een software platform exact zien wie er, op welk tijdstip, toegang heeft verkregen toe een bepaalde deur. Zelfs is het mogelijk daar een email notificatie van te krijgen.

Bij de draadloze versie kunt u als beheerder zelfs real time een code aanpassen of verwijderen. Hierdoor heeft u volledige controle over wie u wel of niet toegang geeft tot een bepaalde ruimte. Bij een handmatig codetableau zijn deze functies niet aanwezig.

Veiligheid: blokkering bij onjuist gebruik

Een codeslot van goede kwaliteit heeft een blokkeringsfunctie. Deze functie treedt in werking zodra er meerdere malen een verkeerde pincode wordt ingegeven. Hierdoor wordt misbruik uitgesloten. Bij een draadloos codetableau is het mogelijk om ook hiervan een notificatie te krijgen.

Alle draadloze communicatie tussen codetableau en het slimme slot wordt in zeer hoge mate beveiligd door middel van een 128- bits AES versleuteling. Dit veiligheidsniveau is te vergelijken met dat van internetbankieren.

Of bent u misschien op zoek naar een andere slimme deuroplossing?

Smartphone

Deur openen met smartphone

Druppel/tag

Deur openen met tag

Afstandsbediening

Deur openen met afstandsbediening

Contact met slimme deuroplossingContact opnemen

Heeft u nog vragen, of wilt u advies op maat? De experts van Slimmedeuroplossing.nl zijn bereikbaar.

E-mailadvies@deurmeesters.nl
Telefoon+31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936