Deur openen met smartphone

Deur openen met smartphone

Uw smartphone of mobiele telefoon gebruiken voor openen is de meest gebruikte vorm om een elektrisch slot te ontgrendelen. De smartphone wordt als het ware een beveiligde digitale sleutel. Een smartphone gebruiken als digitale sleutel is bijna niet meer weg te denken dat is ook niet vreemd aangezien bijna iedereen een mobiele telefoon met internet en Bluetooth in zijn of haar bezit heeft en deze (bijna) altijd bij zich heeft.

Slimme technologie

Door slimme technologie is ook het mogelijk om op een veilige en verantwoorde manier van uw smartphone een digitale sleutel te maken. We gebruiken onze smartphone steeds meer om muziek te luisteren, films te kijken, social media bij te houden en mail te lezen.  Dus waarom niet uw deur er mee openen ?

De voordelen :

  • Eenvoudig digitale sleutels beheren via de app
  • Bepaal wie er wanneer toegang krijgt door autorisatie
  • Open en sluit uw slot met een smartphone middels bleutooth 
  • Real time het logboek inzien
  • Deel via een app snel en eenvoudig digitale sleutels uit 
  • Hoge veiligheidsgraad AES versleuteld
  • Indicatie als batterijen vervangen moeten worden

Net zo veilig als internetbankieren

Digitale sleutels uitdelen is net zo veilig als internetbankieren. De digitale sleutel wordt end-to-end verstuurd. End-to-end betekent dat de communicatie volledig is versleuteld, vanaf de afzender van een bericht tot de ontvanger. Door deze encryptie is het net zo veilig als internetbankieren. Wanneer een mobiele telefoon verloren is, kan de bijbehorende digitale sleutel direct gedeactiveerd worden. Sleutelverlies wordt op deze manier met 100% teruggedrongen.

Populaire producten

Een deur openen met smartphone, hoe werkt dat nou eigenlijk?

U maakt van uw smartphone een digitale sleutel. De werking van de digitale sleutel gaat eenvoudig via de Bluetooth Low Energy (BLE) functie, die tegenwoordig op bijna elke telefoon standaard is geïnstalleerd. Belangrijk is dat uw toestel voorzien is van Bluetooth 4.0 of hoger.

Via een App (meestal gratis te downloaden) kunt u eenvoudig het slimme slot middels het aanraakscherm van de smartphone een commando geven om het elektrische slot te openen of te sluiten. Afhankelijk van het merk zijn er optioneel opties in te stellen zoals;

  • Auto unlock
  • Geo locatie

Toegangsbeheer: digitale sleutels realtime via de App uitgeven

Het toegangsbeheer is eenvoudig te regelen via de App of online software op een PC. U geeft eenvoudig toestemming aan een mobiele telefoon om als digitale sleutel te dienen. Dit kan de mobiele telefoon zijn van een familielid, goede vriend of de klusjesman. De digitale sleutel wordt verstuurd via een email, waarin de ontvanger instructie krijgt hoe de digitale sleutel te activeren is. U heeft volledig beheer over wie u een sleutel geeft en welke rechten u aan een digitale sleutel hangt. Deze digitale sleutels kunnen tijdsgebonden zijn.

Toegangscontrole: eenvoudig regelen via de app

Toegangscontrole is erg handig en geeft u als beheerder van een elektrisch slot de mogelijkheid om in te zien wie er wanneer een deur is binnen gegaan. Via de merkafhankelijk App of software kunt u te allen tijde het logboek inzien. Op die manier kunt u real time zien wie er wanneer een deur is binnen gegaan. Heeft u twijfels over het gebruik van een digitale sleutel van bepaalde persoon of werknemer dan kunt u deze sleutel direct via uw smartphone  innemen. Hiermee heeft u de totale controle over uw digitale sleutel beleid en bepaald u wie er toegang krijgt tot een bepaalde deur.

Deur openen met smartphone in de praktijk

Slimme deursloten voor oude oplegsloten

Binnen het Ces concept is een elektronisch oplegslot beschikbaar. Dit oplegslot werkt op batterijen en kan op dezelfde manier worden beheerd als de CES easy motorcilinders, ketting deuropeners en deurcontrollers.

Met smartphone de deur openen door het hele gezin

Een gezin, bestaande uit een werkende vader en moeder en twee zoons van 12 en 13, zoekt een veilige oplossing om te allen tijde de deur te kunnen openen. Reden van deze wens is dat de schooltijden op het voortgezet onderwijs nogal onregelmatig zijn ten opzichte van de schooltijden op de basisschool.

Sleutels altijd kwijt? Zo kun je sleutelverlies oplossen

Sleutelverlies is binnen een ieder gezin een regelrecht probleem. Maar de telefoon is altijd in de buurt. Een gezin dat bestaat uit een vader, moeder en drie kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar is op zoek naar een cilinder die makkelijk te bedienen is.

Of bent u misschien op zoek naar een andere slimme deur oplossing ?

Druppel/tag

Deur openen met tag

Open uw deur met een Tag, druppel of smartkey

Afstandsbediening

Deur openen met afstandsbediening

Met 1 druk op de knop opent u uw deur.

Codetableau

Deur openen met codetableau

Toegang verkrijgen met een unieke code

Contact met slimme deuroplossingContact opnemen

Heeft u nog vragen, of wilt u advies op maat? De experts van Slimmedeuroplossing.nl zijn bereikbaar.

E-mailadvies@deurmeesters.nl
Telefoon+31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936