Een slim deurslot voor zorginstellingen of thuiszorgorganisaties

Een slim deurslot voor zorginstellingen of thuiszorgorganisaties

Organisaties zoals zorginstelling (intramurale zorg) en thuiszorg (extramurale zorg) beheren soms wel honderden sleutels. Dit zijn vaak ook sleutels van de bewoners zelf. Meestal zijn er meerdere sleutelbossen in omloop en raakt er regelmatig een sleutel kwijt of is er het risico dat sleutels worden gedupliceerd.

De problematiek rondom toegangscontrole, wie, waar en wanneer toegang heeft, wordt verholpen door het plaatsen van een (online) toegangscontrolesysteem. Dit type systeem communiceert draadloos, bekabeld of via een netwerk en het geeft een beheerder de mogelijkheid om medewerkers te autoriseren voor een bepaalde toegangsdeur of ruimte.

Populairste producten

De beheerder is altijd up to date en heeft totale controle over wie er wanneer toegang heeft verkregen tot een bepaalde deur of ruimte. Slimmedeuroplossing.nl weet dat zorgsector te maken heeft met gecompliceerde eisen die worden gesteld bij het integreren van een dergelijk (online) toegangscontrolesysteem. Eisen omvatten bijvoorbeeld:

  • Toegangscontrole van bewoners
  • Ongeplande situaties bij calamiteiten
  • Zorgverleners die gemakkelijk toegang moeten krijgen tot bepaalde ruimtes
  • De algehele vluchtveiligheid
  • Privacybeleid patiëntenkamers

Toegangscontrole systemen zijn een behoorlijke investering en men wil de beste kwaliteit voor de beste prijs. Welke systemen zijn er nou eigenlijk en wat kunnen ze?

Toegang via een App op een smartphone

Dit systeem werkt op basis van Bluetooth Low Energy en functioneert op een afstand tot 5 meter. Toegangsdeuren worden voorzien van slimme deursloten en iedere medewerker krijgt via één centraal online beheerplatform een “digitale sleutel” toegewezen die al dan niet is geprogrammeerd met bepaalde toegangsrechten. De toegewezen digitale sleutel kan vervolgens via een App op de smartphone worden geactiveerd en meteen worden gebruikt.

Toegang met een tag, druppel of smart key

Dit toegangscontrolesysteem werkt op basis van Radio Frequentie IDentificatie (RFID) elke tag heeft een uniek ID nummer. Toegangsdeuren worden voorzien van slimme deurslot in combinatie met een RFID wandlezer. De medewerker krijgt een tag met een eigen ID nummer toegewezen die al dan niet is geprogrammeerd met bepaalde toegangsrechten. De toegewezen tag kan vervolgens voor een wandlezer worden gehouden, het unieke ID nummer wordt door het systeem herkent en geeft vervolgens toegang tot deur.

Toegang via pincode intoetsen op een codetableau

Dit toegangscontrole systeem werkt op basis van het intoetsen van een pincode op een codetableau. Toegangsdeuren worden voorzien van een elektrische sluitplaat en iedere medewerker krijgt via één centraal online beheerplatform een “unieke pincode” toegewezen die al dan niet is geprogrammeerd met bepaalde toegangsrechten. De toegewezen pincode kan vervolgens via een codetableau worden geactiveerd waarna een betreffende deur ontgrendeld.

Tip: Bekijk de Atrium A22 van CDVI eens. Dit systeem verstuurd real time draadloos pincodes naar codetableau. Ongeplande toegang is in een handomdraai geregeld.

Toegang door 1 druk op de knop van een afstandsbediening

Dit toegangscontrole systeem werkt op basis van een 128 of 256 bits versleutelde radiofrequentie en functioneert op een afstand tot wel 25 meter. Toegangsdeuren worden voorzien van slimme deursloten en iedere medewerker krijgt een afstandsbediening toegewezen die al dan niet is geprogrammeerd met bepaalde toegangsrechten. De toegewezen afstandsbediening kan vervolgens meteen worden gebruikt.

Tip: een afstandsbediening is ideaal voor een cliënt die slecht ter been is en de deur wil kunnen openen vanuit bijvoorbeeld een slaapkamer of huiskamer

Toegang door middel van koppeling met domotica

Dit systeem werkt op basis van domotica protocollen zoals Z-wave en Zigbee. Toegangsdeuren worden voorzien van slimme deursloten en worden met communicatie modules gekoppeld aan een domotica systeem. Vanuit één centraal platform krijgen de medewerkers autorisatierechten toegewezen. De toegewezen rechten kunnen vervolgens via de bijhorende domotica App op de smartphone worden geactiveerd en meteen worden gebruikt.

Op basis van ervaring weten wij dat niet iedere situatie gelijk is en dat goed advies hét verschil kan zijn in het maken van de juiste beslissing. De professionals van Slimmedeuroplossing.nl denken met u mee en komen indien nodig op locatie inventariseren om zo nog beter inzicht te krijgen in wat er nodig is om een veilig en betrouwbaar toegangscontrole systeem implementeren. Neem contact met ons op als u degelijk en professioneel advies nodig heeft.

Meer slimme deuroplossingen

Smartphone

Deur openen met smartphone

Toegang verkrijgen via een App op uw mobiele telefoon

Tag

Deur openen met tag

Toegang verkrijgen middels RFID

Afstandsbediening

Deur openen met afstandsbediening

Toegang verkrijgen met 1 druk op een knop

Codetableau

Deur openen met codetableau

Toegang verkrijgen met een 4, 6 of 8 cijferige pincode

Toegangsbeheer

Digitale sleutels, tags, pincodes  kunnen gekoppeld worden aan bepaalde toegangsrechten, zodat bepaald wordt wie er toegang heeft tot een bepaalde ruimte en wanneer deze toegang mogelijk is. Via een online logboek wordt geregistreerd welke activiteiten er met een bepaalde sleutel hebben plaatsgevonden. De zorginstelling of thuiszorgorganisatie heeft daardoor volledig overzicht en totale controle t.a.v het sleutelgebruik.

Bij oneigenlijk gebruik kan via datzelfde online platform de sleutel, tag of pincode ook weer worden ingenomen. Een verloren digitale sleutel (bij verlies van bijvoorbeeld een mobiele telefoon) of tag kan eenvoudig worden verwijderd uit het platform. Een pincode kan te allen tijde real time worden gewijzigd of verwijderd. De toepassing van een slim slot is voor de thuiszorg de ideale oplossing voor bijvoorbeeld het spraakmakende sleutelkluisje dat bij de voordeur geplaatst wordt van een cliënt. Dergelijke kluisjes kunnen eenvoudig worden vervangen door deze slimme deursloten.

Flexibiliteit

Via het beheerplatform regelt u de toegang bij geplande en ongeplande zorg, zo kunnen in geval van calamiteiten bijvoorbeeld de huisarts en het ambulancepersoneel eenmalig of tijdelijk toegang krijgen tot de woning. CES werkt bijvoorbeeld met een licentiemodel en heeft een open protocol en is daardoor toepasbaar op zorgalarmering systemen. Vraag meer informatie over hoe dit het beste te organiseren is.

Domotica systemen hebben de mogelijkheid om, afhankelijk van het merk, gekoppeld te worden met systemen van derden zoals zorgcentrales of alarmcentrales.

Veiligheid

Door het plaatsen van een slim deurslot heeft u meer veiligheid, gemak en overzicht en krijgen alleen diegene toegang die een digitale sleutel, tag of pincode van u hebben ontvangen. Gegevens zijn goed beveiligd en het sleutelverlies wordt tot wel 100% teruggedrongen. Bij calamiteiten is de deur altijd met een gewone sleutel vanuit de buitenkant te ontgrendelen. Vanuit de binnenkant is dat mogelijk met een draaiknop die is bevestigd op het slimme slot.

Bij een systeem met een elektrische sluitplaat zal de deur altijd worden ontgrendeld bij panieksituaties of uitvallen van bijvoorbeeld stroom.

TIP: Combineer uw slimme deurslot met een slimme deurbel of camera die in verbinding staat met een beeldscherm of mobiele telefoon. Zo heeft u nog meer controle en kunt u precies zien wie er voor de deur staat.

Elektrische sluitplaat uitgelegd

Een standaard elektrische sluitplaat is een elektrisch apparaat om deuren op afstand te ontgrendelen. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met een intercom- of toegangscontrolesysteem. De elektrische sluitplaat is…

Slimmedeuroplossing legt toegangscontrole uit

Wat is nu eigenlijk een toegangscontrole? Eigenlijk is toegangscontrole niets anders dan “Wie, waar, wanneer naar binnen mag”.

Waarom een slim slot?

De sleutel van de voordeur onder de bloempot, deurmat of achter de regenbuis en zelfs een touwtje door de voordeur om de deur te openen is met de komst van het slimme slot verleden tijd.

Contact met slimme deuroplossingContact opnemen

Heeft u nog vragen, of wilt u advies op maat? De experts van Slimmedeuroplossing.nl zijn bereikbaar.

E-mailadvies@deurmeesters.nl
Telefoon+31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936