CESeasy motorcilinder
CESeasy slim slot

CESeasy Motorcilinder

De CESeasy motorcilinder kan in ieder standaard profielcilinderslot geplaatst worden met uitzondering van een zogenaamd seniorenslot. De CESeasy motorcilinder is hierdoor eenvoudig en snel in de deur plaatsen. Met de smartpone –app en de vijf digitale sleutels  is de deur eenvoudig te openen via Bluetooth, er is dus geen internetverbinding nodig. Tevens worden er standaard drie mechanische sleutels meegeleverd, zodat met het “vertrouwde” sleutelgevoel blijft behouden.

Enkele kenmerken van de CESeasy zijn:

 • Werkt niet stigmatiserend
 • Werkt op bijna alle Nederlandse deuren
 • Deel eenvoudig digitale sleutels uit aan zorgverlener
 • Deel tijdsgebonden sleutels uit
 • Logboek registreert wie er wanneer toegang heeft gekregen.
 • Eenvoudig uit te breidden.
 • SKG3 veiligheidskeurmerk
 • Inbraakveilg
 • 128bits versleuteling van digitale sleutels
 • Sterke motor
 • Werkt ook op Cilinderbediende meerpuntssluiting.
 • Regie over eigen deur
 • Past in toegangsbeheer zorginstellingen ***

*** Dit is mogelijk indien De zorginstelling aangesloten is bij CES.

Of vraag vrijblijvend een advies op maat.

Kenmerken

Monteren zonder boren

De CESeasy is eenvoudig te monteren, zonder enige aanpassing van uw deur of kozijn. De bijgeleverde motorcilinder vervangt de huidige cilinder. Ook als het gaat om een tijdelijke oplossing is de CESeasy geschikt, na verwijderen is er namelijk niks meer van te zien.

SKG*** gekeurd

Het slot van CESeasy is SKG*** gekeurd, waardoor het goed beveiligd is. De codering van de communicatie voldoet aan de Nederlandse eisen, op een niveau dat ook gebruikt wordt voor internetbankieren.

Altijd toegang

De CESeasy maakt het mogelijk om de deur te openen met een smartphone. Echter, niet iedereen zal dit prettig vinden. Daarom blijft een normale sleutel te gebruiken en worden deze bijgeleverd, desgewenst met meerdere gelijksluitende cilinders. Daarnaast is een afstandsbediening te gebruiken.

Inzicht

Via het logboek in de app heeft u inzicht wie het slot geopend heeft, wie er toegang heeft en wat de status van de batterijen is. Via dezelfde app kunt u digitale sleutels uitgeven en innemen.

CESeasy video

Sleutelbeheer

Om in de toekomst sleutels te kunnen blijven beheren, is een sleutelbeheer module nodig. De eerste drie maanden na aanschaf kunt u alle functies benutten, daarna kunt u enkel nog sleutels innemen. Lees hier meer over het licentie programma van CESeasy

CESeasy sleutelbeheer

Afstandsbediening

CES afstandsbediening

Met de CES afstandsbediening opent u eenvoudig het CESeasy slot. De afstandsbediening is klein en past makkelijk aan uw sleutelbos.

Communicatie module

CES communicatiemodule

Met de communicatiemodule combineert u de CESeasy met verschillende aansturingen, zoals een codetableau, intercom of domoticasysteem.

Product in de praktijk

CESeasy app

Vanaf heden is de CESeasy app online. Met behulp van de CESeasy app kunt u producten van CESeasy gemakkelijk aansturen middels een telefoon of tablet. Daarnaast kunt u ook het beheer van de digitale sleutels regelen via de app.

Omega flex langschild ILS en kortschild SIS

Omega flex langschild ILS en kortschild SIS Omega Flex langschild ILS en kortschild SIS elektronisch deurbeslag wordt gemonteerd zonder kabels in de deur en zonder te boren. De Omega Flex kan uiterst eenvoudig worden gecombineerd met de aanwezige veiligheidstoepassingen op Legic of Mifare-basis. Sleutels of pasjes met dit protocol kunnen vervolgens door functies als toegangscontrole en tijdregistratie worden…

Omega Flex een veiligheidssysteem voor elke toepassing

Omega Flex – Naar wens aan te passen. Neem contact op voor de mogelijkheden. Eenvoudige montage en flexibele programmeermogelijkheden zijn de kenmerken voor de Omega Flex.

Veelgestelde vragen

Wat voor batterijen zitten er in de oplegsloten?

Met deze sloten maakt u gebruik van AA formaat batterijen. Deze batterijen zijn makkelijk te vervangen en zijn op veel punten te koop. Het is wel aan te raden om sterke batterijen te gebruiken zoals bijvoorbeeld Duracell.

Hoe lang gaan de batterijen van de motorcilinder mee?

De batterijen van de motorcilinder gaan gemiddeld één jaar mee. Dit moet gehaald worden wanneer men 8 maal per dag de deur gebruikt zonder deze volledig op slot te doen. Als men de deur 8 keer per dag volledig op slot en van slot haalt, gaan de batterijen slechts 6 maanden mee. Deze resultaten zijn voortgekomen uit uitgebreid onderzoek van CES. Tijdens dit onderzoek is er met verschillende merken en sloten gewerkt waarbij bovenstaande resultaten het gemiddelde bleken.

Wat zijn de kosten voor vervangende accu's of batterijen?

Voor de CES producten zoals het oplegslot en de motorcilinder dient u gebruik te maken van AA formaat batterijen. Deze batterijen zijn op verschillende punten te koop en kosten tussen de €0,50 en €1,50 per stuk.

Kan ik het oplegslot ook met batterijen gebruiken?

Ja, het oplegslot wordt zelfs standaard met batterijen gebruikt. Hierdoor hebt u geen stopcontact of een andere externe voeding nodig. Het is echter wel mogelijk om gebruik te maken van een externe voeding.

Hoe lang gaan de batterijen van een oplegslot mee?

De batterijen gaan gemiddeld één jaar mee. Er wordt hier wel vanuit gegaan dat de deur 15 maal van slot en 15 maal op slot wordt gedaan. Wanneer men de deur vaker op en van slot doet, zullen de batterijen minder lang mee gaan. Deze gegevens zijn gebaseerd op het onderzoek dat is uitgevoerd door CES. Het klemmen van de deur heeft bovendien geen invloed op de levensduur van de batterijen.

Is het mogelijk om de CES producten ook zonder batterijen te gebruiken?

Ja, dit is mogelijk voor verschillende CES producten. Alle producten waarbij dit mogelijk is, zijn standaard voorzien van een externe 12V voeding. Hierbij kan ook een adapter worden meegeleverd. Het is echter wel handig om batterijen in de producten te doen. Deze kunnen van pas komen als de externe voeding niet goed werkt waardoor de batterijen als noodstroom worden gebruikt.

In het geval van externe voeding. Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?

De externe voeding zal in dit geval uitvallen. Als u geen batterijen in het product hebt gedaan, zal het slot niet meer werken. Hierom wordt het aanbevolen om batterijen in deze producten te plaatsen zodat het slot in noodgevallen hierop kan werken. Als u dit hebt gedaan, zal het uitvallen van de stroom geen effect hebben op de producten van CES. Eventueel zijn het oplegslot en de motorcilinder ook nog met een mechanische sleutel te bedienen.

Kunnen we met een CESeasy via domotica de deur openen?

Ja, dit is mogelijk. Er is een communicatiemodule waarmee u de deur op afstand kunt openen en  van slot kunt draaien. Naast het openen en sluiten van het slot, kunt u ook zien wat de batterijstatus van uw product is.

Zijn er producten die in een appartementencomplex gebruikt kunnen worden?

We krijgen vaak de vraag of er oplossingen zijn waarbij vanuit 1 punt verschillende sloten bediend kunnen worden. Hier is inderdaad een oplossing voor waarbij er met verschillende producten van CES gewerkt kan worden. Hierbij kan er onder andere gewerkt worden met de CES motorcilinder en het oplegslot. Deze producten kunnen allemaal met 1 app beheerd en bediend worden. Degene die de producten monteert en installeert kan deze vervolgens met de app instellen.

Kan een verzorgende met 1 sleutel bij alle cliënten naar binnen?

We krijgen wel eens de vraag vanuit zorgorganisaties of het mogelijk is dat alle verzorgenden een elektronische sleutel kunnen krijgen waarmee ze bij iedere cliënt naar binnen kunnen. Dit is zeker mogelijk, maar hier zitten wel enkele voorwaarden aan. Als eerste moet de cliënt een digitale sleutel afstaan. Vervolgens moet deze sleutel toegevoegd worden aan het beheer. Ten slotte kan deze sleutel toegevoegd worden aan de sleutels van het personeel zodat zij toegang hebben. Als aan deze voorwaarden voldaan is, is het mogelijk om met 1 sleutel toegang te krijgen tot alle cliënten.

Is het mogelijk om een CESeasy in combinatie met een sleutelplan te gebruiken?

Als u uw huidige sleutelplan wil blijven gebruiken, hebben we extra informatie nodig om te bepalen of dit mogelijk is. Hiervoor is het nodig om te weten welke cilinders en welk sleutelplan u gebruikt. Er zijn verschillende cilinders die gebruikt kunnen worden met de CES motorcilinder. Het is echter belangrijk om hier meer van te weten om definitief te kunnen bepalen of dit voor uw situatie mogelijk is.

Kan de CES ook gebruikt worden in combinatie met LIPS en Nemef oplegsloten?

Ja, dit is zeker mogelijk. Doordat CES marktonderzoek heeft gedaan voor de ontwikkeling van de oplegsloten, hebben zij gezien dat er verschillende merken zijn. Om dit probleem op te lossen, heeft CES verschillende uitvoeringen gemaakt waarbij de doornmaat instelbaar is. Daarbij is echter nog geen enkele keer gebleken dat het slot van CES niet werkt in combinatie met een ander oplegslot. Hierdoor is het CES slot een geschikte vervanger.

Is de motorcilinder gecertificeerd?

Nee, de motorcilinder is niet gecertificeerd, maar de cilinder is wel 3-sterren SKG gekeurd. Doordat de cilinder niet gecertificeerd is, kunt u zonder problemen sleutels bij laten maken. Ook zorgt dit ervoor dat de certificaten niet bewaard hoeven te worden. Hierdoor kunt u niets kwijt raken en altijd sleutels bij laten maken. Naast de 3-sterren cilinder, kan er ook een 2-sterren cilinder geleverd worden.

Is er een oplossing voor oude oplegsloten?

In oude wijken zien we vaak woningen met een oud oplegslot op de voordeur. Ook voor deze sloten is er een oplossing, namelijk het elektronische oplegslot. Het slot werkt op batterijen waarbij het beheer hetzelfde kan zijn als de andere producten van CES.

Mijn deur trekt krom of klemt, kan het oplegslot dit aan?

Ja, het oplegslot van CES kan dit aan. Als u op dit moment de deur met een sleutel kunt openen, dan kan de deur ook met een CES oplegslot geopend worden. Aangezien de sloten vaak op oude deuren bevestigd zijn, zit er een speciaal mechanisme in het oplegslot. Dit mechanisme zorgt ervoor dat ontgrendeling bij vrijwel iedere belasting mogelijk is. Dit houdt in dat ook deuren die krom trekken of klemmen geopend kunnen worden.

Hoeveel sleutels worden er met het oplegslot meegeleverd?

Bij het oplegslot worden er standaard 3 gewone en 5 digitale sleutels geleverd. Mocht u extra sleutels willen hebben, dan is dit uiteraard mogelijk. De gewone sleutels kunt u bij laten maken en de digitale sleutels kunnen besteld worden.

Er zit een elektrische opener met ketting op de deur. Hoe los ik dit op?

Als uw deur op dit moment al een elektrisch oplegslot of een elektrisch opener met een ketting heeft, dan zijn er drie oplossingen. Allereerst is er de CES deurcontroller. Deze controller zorgt ervoor dat de bestaande vergrendeling wordt aangestuurd. Ook kan dit op dezelfde manier bediend en beheerd worden als alle andere producten van CES. De tweede oplossing is het oplegslot. Met deze oplossing is het huidige slot en de losse elektrische vergrendeling niet meer nodig. Ook hierbij kan dit product weer op dezelfde manier bediend en beheerd worden. De laatste mogelijkheid is de kettingdeuropener. De huidige opener kan hierbij vervangen worden door een opener van CES of worden toegevoegd aan het huidige oplegslot.

Hoe wordt er met de CES producten gecommuniceerd?

Er wordt met de CES producten standaard via de smartphone gecommuniceerd. Als u gebruik maakt van een telefoon met het juiste systeem dan heeft u verder niets nodig. Het gaat hierbij om een telefoon met ten minste Android 4.3 of iOS 5.0. U hebt dus geen extra kastjes nodig om met onder andere de motorcilinder of het oplegslot te communiceren.

Welke telefoon heb je nodig om met CES producten te werken?

De CES producten kunnen met vele nieuwe telefoons werken. De telefoon moet echter minstens een Android 4.3 of iOS 5.0 systeem hebben. Daarnaast moet de telefoon voorzien zijn van ten minste Bluetooth 4.0 met Bluetooth Low Energy en Bluetooth smart ready.

Contactinformatie

Contact met slimme deuroplossingContact opnemen

Heeft u nog vragen, of wilt u advies op maat? De experts van Slimmedeuroplossing.nl zijn bereikbaar.

E-mailadvies@deurmeesters.nl
Telefoon+31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936