Elektronisch Toegangs-Controle systemen voor VVE

Toegangs-controle systemen voor VVE van een appartementencomplex bestaan nog vaak uit een hoofdtoegangsdeur waar bewoners middels een “gewone” sleutel de toegang verkrijgen. Vaak is diezelfde toegangsdeur voorzien van een Automatische deurdranger die er voor zorgt dat de toegangsdeur goed wordt afgesloten. Voor een bezoeker kan middels de bekende spreek luister intercom toegang worden verleend ( we kennen allemaal wel het bekende zoemertje wanneer de deur wordt ontgrendeld.)

De bewoners van een appartementen complex hebben een aantal sleutels in zijn of haar bezit, daardoor zijn er ook nog veel sleutels in omloop.  Sleutels kunnen kwijtraken of eenvoudig worden bijgemaakt en in het bezit komen van ongenode personen die niets te zoeken hebben in het appartementen complex.

Waarom kiezen voor een (slim) elektronisch toegangssysteem?

Als VVE heeft u een verantwoordelijkheid voor het appartementencomplex met al haar bewoners. Woongenot, veiligheid en comfort staan of vallen met een gedegen beheer en onderhoud van het complex en de woonomgeving.

Een veilig, beheersbaar en slim elektronisch toegangscontrolesysteem is daar een sleutelfactor in. Het gecontroleerd openen en sluiten van toegangsdeuren is met slimme technologie vandaag de dag goed te regelen met een volledig beheersbaar slim elektronisch toegangscontrolesysteem.

Enkele voordelen van een dergelijk systeem zijn:

 • Geen verlies meer van “fysieke sleutels”
 • Modulaire systemen
 • 1 sleutel beheerder voor alle bewoners
 • Registratie van “iedere” handeling afhankelijk van het systeem
 • Draadloos te plaatsen
 • Te koppelen aan bestaande automatische deuren ( afhankelijk van type deurautomaat)

Waarom kiezen voor ons?

Slimme deuroplossing is onderdeel van Deurmeesters BV en heeft  ruime ervaring op het gebied van slim sluitwerk.  Onze ervaring en kennis zetten wij graag in om u als Vereniging van Eigenaren (VVE) professioneel te adviseren.

Maak een afspraak en wij bezoeken u op de betreffende locatie waar wij een opname doen van de bestaande situatie. Samen met u maken we een inventarisatie van de gewenste nieuwe situatie. Op basis van die gegevens wordt een goed advies uitbracht. Bent u overtuigd dan volgt een gepaste offerte.

Wij leveren maatwerk van advies tot oplevering en werken samen met  vakmensen met passie voor slimme sluitwerk.

Overtuigd ?  Neem dan contact op en maak een afspraak met onze adviseur

Populaire producten

Multicom tot 500 appartementen

Cellcom Prime intercom tot 10 appartementen 

Welke vormen van toegangscontrole systemen zijn er ?

Hieronder leest u welke mogelijkheden er zijn voor een toegangscontrole systeem. Uiteraard is dit maar kleine greep uit de populairste en meest bekende vormen van slimme toegangscontrole.

Toegangsverlening middels RFID tag, druppel of kaart

De toegang wordt verkregen middels een RFID tag/druppel . De bewoner houdt een tag met een unieke ID code voor een kaartlezer. Het systeem herkent de ID van de tag en zal volledig automatisch de toegang verlenen. De beheerder kan eenvoudig via één online beheerplatform de tag verwijderen of toevoegen.

 Toegangsverlening middels een “digitale sleutel”

De toegang wordt verkregen door een zogenaamde digitale sleutel die werkt op basis van Bluetooth en middels de bijbehorende app wordt geactiveerd. De bewoner opent de deur met een unieke persoonlijke digitale sleutel. Het systeem herkent de digitale sleutel en zal volledig automatisch de toegang verlenen. De beheerder kan op één online platform op afstand via internet real time een digitale sleutel wijzigen of (tijdelijk) toevoegen.

Bijkomend voordeel van dit systeem is dat er per voordeur een elektrisch slot geplaatst kan worden waarbij de bewoner met dezelfde unieke digitale sleutel voor het complex ook zijn woning in kan.

Dergelijke systemen werken ook nauw samen met thuiszorginstellingen zodat bij zorgbehoefte een tijdelijke digitale sleutel uitgedeeld kan worden aan een zorgverlener of mantelzorger.

Toegangsverlening verkrijgen middels een unieke pincode

De toegang wordt verkregen door een unieke code in te toetsen op een codebedienpaneel. Iedere bewoner krijgt een unieke pincode. Het systeem herkent de pincode en zal volledig automatisch de toegang verlenen. De beheerder kan op één online platform op afstand via internet real time een pincode wijzigen of (tijdelijk) toevoegen.

Typische kenmerken zijn:

Toegangsbeheer

Om het toegangsbeheer binnen een VVE soepel te laten verlopen dient er door de VVE  een verantwoordelijke te worden aangewezen. Deze persoon noemen we voor het gemak de “Digitale sleutelbeheerder”.  De Digitale sleutelbeheerder heeft de autorisatie om personen toe te wijzen of te verwijderen uit een digitaal sluitsysteem*.

Het gebruik van een dergelijk digitaal sluitsysteem geeft u als VVE de mogelijkheid om toegangsrechten voor ieder bewoner individueel in te stellen, zo bepaalt u wie er permanent of tijdelijk toegang krijgt van een appartementencomplex.

* Afhankelijk van het elektronisch sluitsysteem zal training verzorgd worden.

Veiligheid

Afhankelijk van de grootte van het appartementencomplex zijn er soms veel sleutels in omloop. Het risico daarvan is dat er vaak sleutels kwijtraken of in bezit zijn van ongenode personen die niets te zoeken hebben in het appartementen complex. Als VVE (Vereniging voor eigenaren) heeft u een verantwoordelijkheid voor een appartementencomplex met al haar bewoners. Woongenot en veiligheid staat of valt met een gedegen beheer en onderhoud van de woonomgeving. Een veilig toegangscontrolesysteem is daar een sleutelfactor in en het goed kunnen openen en sluiten van toegangsdeuren tot een complex is vandaag de dag goed te regelen met een volledig beheersbaar elektronisch toegangscontrolesysteem (elektrisch slot).

 • Toegangsrechten van een verloren of gestolen sleutel of druppel kunnen snel veilig en eenvoudig softwarematig worden gewist.
 • De digitale beveiliging maakt het onmogelijk om sleutels na te maken.
 • Overzicht wie wanneer toegang heeft gekregen (afhankelijk van het systeem )
 • Is voorzien van de hoogste veiligheidsnormen SKG ***

Flexibiliteit

De toepassing van een digitaal sluitsysteem biedt het voordeel dat er met een basis module kan worden gestart die dan eenvoudig kan worden uitgebreid met meerdere sloten.

 • Uitbreidbaar naar de individuele woning.
 • Nieuwe bewoners krijgen hun eigen unieke toegangscode.
 • Toepasbaar op rol poorten, parkeerkelders etc.
 • Toepasbaar op draaideurautomaten, schuifdeur systemen en liften
 • Perfect te combineren met automatiseren van deuren.
 • Gefaseerde oplevering bij projecten mogelijk, eerst buitenring en daarna de rest van het project
 • Upgrade mogelijkheid van systeem. Bijvoorbeeld begin programmering offline bij uitbreiding en grote van sluitplan online
 • Een software dashboard voor verschillende programmeer methodes, dor elkaar te gebruiken. Offline, Online en V-Net

Automatische deuren en Intercomsystemen

Slimmedeuroplossing  kan u naast de mogelijkheden die er zijn voor toegangsverlening ook adviseren over van Automatische Deuren en intercomsystemen.

Schuifdeurautomaat

Schuifdeurautomaat

Contactloos toegang verkrijgen middels een automatisch schuifdeur systeem van Zwitserse kwaliteit. Wij monteren en leveren maatwerk.

Draaideurautomaat

Draaideurautomaat

Contactloos toegang verkrijgen middels een automatisch draaideur systeem van Zwitserse kwaliteit. Wij monteren en leveren maatwerk.

Draadloos Intercom

intercom icon

Toegang verkrijgen en verlenen middels een intercom systeem. Ideaal voor een appartement complex (VVE) of voor een woonhuis of bedrijf

Video intercom

Video intercom icon

 Toegang verkrijgen en verlenen middels een Video intercom systeem biedt meer controle en een hogere veiligheid. Ideaal voor VVE of bedrijfsverzamelgebouw

Deurautomaat voor VVE

Een deurautomaat wordt vaak toegepast binnen een Vereniging van Eigenaren (VVE). De centrale deur kan bijvoorbeeld met een tag / druppel worden geopend,

Elektrische sluitplaat uitgelegd

Een standaard elektrische sluitplaat is een elektrisch apparaat om deuren op afstand te ontgrendelen. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met een intercom- of toegangscontrolesysteem. De elektrische sluitplaat is…

Slimmedeuroplossing legt toegangscontrole uit

Wat is nu eigenlijk een toegangscontrole? Eigenlijk is toegangscontrole niets anders dan “Wie, waar, wanneer naar binnen mag”.

Contact met slimme deuroplossingContact opnemen

Heeft u nog vragen, of wilt u advies op maat? De experts van Slimmedeuroplossing.nl zijn bereikbaar.

E-mailadvies@deurmeesters.nl
Telefoon+31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936