Deur openen met tag

Deur openen met een tag

De deur openen met een tag  is veilig, eenvoudig en vooral heel simpel in gebruik. De sleutel wordt vervangen door een tag met RFID technologie.

Een medium met RFID technologie kent meerdere benamingen zoals bijvoorbeeld Smartkey, Smartcard of druppel. Afhankelijk van de toepassing kan men kiezen uit een simpele tag of design.

Het gebruik van een Sleutel met RFID technologie is gebruiksvriendelijk en biedt veel slimme toegangscontrole oplossingen voor 1 enkele deur of een groep van deuren.

  • Eenvoudig in het gebruik
  • Sleutels verliezen is verleden tijd
  • Uniek ID dus veilig
  • Gemakkelijk te programmeren offline online of virtueel
  • Geschikt voor binnen- en buitendeuren

Populaire producten

Home & Office set

Startset bestaande uit een knopcilinder met RFID, programmeer set en 5 tags

 Atrium A22

modulair toegangscontrole systeem voor bedrijven

Atrium A22

Ixalo KIT

Ixalo Modulair sluitsysteem met als basis een KIT als startset

Ixalo KIT

Toegang verkrijgen met een Tag

Toegang verkrijgen met een tag, druppel of kaart is één van de meest gebruikte vormen op het gebied van toegangscontrole en toegangsbeheer.

Het principe van het openen van een deur met een tag is gebaseerd op RFID technologie.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat is nou eigenlijk RFID ?

RFID is de afkorting voor  Radio Frequency IDentification.

Het principe van RFID technologie is dat een Tag wordt geprogrammeerd met een uniek ID nummer.

Het unieke ID nummer wordt vervolgens herkend door een Tag Lezer die vervolgens een pulse geeft aan een medium dat de toegang verleent tot een bepaalde ruimte.

Het grote voordeel van RFID is dat een Tag specifiek geprogrammeerd kan worden en de eigenaar van de Tag  alleen bij geautoriseerde ruimtes het slot kan ontgrendelen.

RFID als toegangscontrole systeem

Toegangscontrole  middels RFID technologie is vooral geschikt voor de particulier en voor bedrijven.

Voor de particulier zijn er standalone sloten die meestal als complete set wordt aangeboden. Een complete set of startkit  biedt voor een woonhuis of appartement een uitkomst om gelijk veilig en vertrouwd van start te gaan. De meeste fabrikanten van deze complete sets of starterskit  zal  bestaan uit een RFID knop cilinder een paar Tags en een programmeerkaart om de tags toe te wijzen aan de gebruikers en het slot.

Wat voor opties zijn er voor bedrijven 

De keuze opties voor bedrijven zijn divers en vergen advies op locatie. Bedrijven die kiezen voor RFID hebben vaak te maken met een locatie met een groep deuren. Niet iedereen heeft toegang to bepaalde ruimtes en vaak wordt er gebruik gemaakt van Gate ways.  Door goed advies op locatie kan men het bouwtechnische aspect meenemen in het advies.

RFID is uitermate geschikt voor:

  • Kantoorgebouwen
  • Zorginstellingen
  • Scholen
  • Bedrijfsverzamelgebouwen
  •  Ziekenhuizen

De opties

Voor RFID zijn er een aantal systemen die ieder hun eigen eigenschappen hebben  we onderscheiden deze systemen in Offline, Online, Virtueel  en we leggen ze hieronder in het kort voor u uit.

Offline

Dit systeem wordt offline geprogrammeerd.  Bij bedrijven zal de programmeersoftware  meestal  geïnstalleerd zijn op een centrale computer. De beheerder past  eenvoudig het sluitsysteem aan en voorziet deze van nieuwe autorisaties. Met een RF-stick kan de beheerder vervolgens de betreffende RFID sloten voorzien van de nieuwe autorisaties. 

De programmering kan ook via zogenaamde programmeerkaarten. Hierdoor kan er snel en eenvoudig een RFID slot worden geprogrammeerd zodat eventuele autorisatie voor toegang snel geregeld kan worden.

Online

Het online systeem is uitermate geschikt voor grotere complexe toepassingen, bijvoorbeeld een hoofdkantoor met diverse filialen waarbij de centrale computer met de Online programmeer software op het hoofdkantoor staat.

De beheerder kan daardoor eenvoudig het RFID sluitsysteem aanpassen en voorzien van nieuwe autorisaties. Dit kan bijvoorbeeld via internet of een acces point dat op ieder filiaal is geplaatst.

Het grote voordeel is dat er in real time wijzigingen kunnen worden doorgevoerd.

Virtueel netwerk

Bij een Virtueel netwerk wordt de programmering door deskundige gedaan. De gebruiker van dit type systeem heeft hiervoor geen software of netwerk nodig. Autorisaties worden via een leesapparaat direct op een Tag of kaart geschreven en kunnen direct worden gebruikt.

Bij eventueel verlies van een Tag of kaart  wordt gewoon een nieuwe aangemaakt waarbij de verloren tag of kaart onmiddellijk wordt geblokkeerd.

Slimmere Deurkruk

Geschikt voor fysio praktijk, apothekers, huisartpraktijk

Omega Flex Ils

Deurbeslag voorzien van RFID

Omega-flex-SIS-smal-en-breed

Deur openen met een tag / druppel /smart key in de praktijk

Deurautomaat voor VVE

Een deurautomaat wordt vaak toegepast binnen een Vereniging van Eigenaren (VVE). De centrale deur kan bijvoorbeeld met een tag / druppel worden geopend,

Slimmedeuroplossing legt toegangscontrole uit

Wat is nu eigenlijk een toegangscontrole? Eigenlijk is toegangscontrole niets anders dan “Wie, waar, wanneer naar binnen mag”.

Omega flex langschild ILS en kortschild SIS

Omega flex langschild ILS en kortschild SIS Omega Flex langschild ILS en kortschild SIS elektronisch deurbeslag wordt gemonteerd zonder kabels in de deur en zonder te boren. De Omega Flex kan uiterst eenvoudig worden gecombineerd met de aanwezige veiligheidstoepassingen op Legic of Mifare-basis. Sleutels of pasjes met dit protocol kunnen vervolgens door functies als toegangscontrole en tijdregistratie worden…

Hoe werkt het openen van een deur met een tag, druppel of smart key?

De deur openen met een tag is heel eenvoudig in het gebruik en werkt via het RFID (Radio Frequentie IDentificatie) principe, waarbij een ID nummer wordt opgeslagen in de tag. Een druppel, tag of smart key met een 13,56 mHz frequentie wordt voor een wandlezer gehouden en geeft u toegang tot een bepaalde ruimte.

Toegangsbeheer: eenvoudig een tag, druppel of smart key toewijzen

Als beheerder van een slim slot, dat middels een tag, druppel of smart key wordt geopend, is het vrij eenvoudig een sleutel van een platform toe te wijzen of te verwijderen. De meeste slimme deursloten werken met een programmeersleutel. Daarmee kunt u als beheerder eenvoudig een sleutel in- of uit programmeren. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere deuren in een kantoorpand zijn, dan is het ook mogelijk om dit online te doen. Dit is mogelijk vanaf een andere locatie.

Toegangscontrole: bepaal wie er wanneer toegang krijgt  

U bepaalt wie er wel of geen rechten krijgen om bepaalde deuren te ontgrendelen. Deze toegangsrechten programmeert u bij een stand alone slot snel en eenvoudig bij de deur.

Bij grotere elektronische sluitsystemen in bijvoorbeeld een kantoorpand is de online programmeer module snel en efficiënt. Toegangsautorisaties worden vanaf één centraal softwaresysteem en met behulp van Access Points doorgestuurd naar de deursloten. Real-time worden de toegangsrechten gewijzigd. Zo kan een verloren tag direct gedeactiveerd worden.

Veiligheid = versleuteling op het hoogste niveau

Een tag, druppel of smart key is versleuteld met 128 Bit/AES encryptie. AES (Advanced Encryption Standard) is de hoogste vorm van veiligheid op het gebied van gegevensoverdracht. Deze vorm van encryptie wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij internetbankieren.

Of bent u misschien op zoek naar een andere slimme deuroplossing ?

Smartphone

Deur openen met smartphone

 Afstandsbediening

Deur openen met afstandsbediening

Codetableau

Deur openen met codetableau

Contact met slimme deuroplossingContact opnemen

Heeft u nog vragen, of wilt u advies op maat? De experts van Slimmedeuroplossing.nl zijn bereikbaar.

E-mailadvies@deurmeesters.nl
Telefoon+31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936