Draadloos intercom systemen voor woning, bedrijf of appartementen

Draadloos intercom maakt gebruik van de GSM technologie. Deze technologie is verwerkt in alle draadloze intercomsystemen van bijvoorbeeld het toonaangevende merk Intratone.

U mobiele telefoon wordt de sleutel

Uw eigen mobiele telefoon wordt een digitale sleutel waarmee u vanaf iedere locatie toegang kunt verlenen aan uw bezoeker. Middels een app wordt een spreek/luister of beeldverbinding tot stand gebracht met de bezoeker mobiele telefoon draadloos de deur opent

Is draadloos intercom geschikt voor mij?

Draadloos intercom systemen zijn in principe voor iedere toegangssituatie een passende oplossing. Heeft u een woning, bedrijf of appartementecomplex ? of zoekt u een een nieuw intercomsysteem die de oude intercom moet gaan vervangen? Laat u deskundig door ons adviseren en neem contact met ons op.

COVID-19

Door COVID-19 is de vraag naar oplossingen voor contactloos toegang flink gestegen. Slimmedeuroplossingen.nl  heeft ook daarvoor passende oplossingen.  Zo wordt contactloos toegang  veilig, betrouwbaar een beheersbaar.

Contact met slimme deuroplossingOntvang snel een advies op maat

Wilt u meer weten over hoe u een draadloos intercom systeem kunt toepassen bij u in het gebouw? Of heeft u andere vragen over toegangscontrole? De experts van Slimmedeuroplossing.nl staan voor u klaar!

E-mail: advies@deurmeesters.nl
Telefoon+31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936

We hebben nog meer interessante informatie over intercomsystemen voor u samengesteld…..

Populaire draadloze intercomsystemen

Draadloos intercom systeem

AES Global DECT 603 Draadloos Intercom

Kwaliteit van de spraak is hoog. Interfereert niet met andere toestellen. Kostenefficiënt. Tot 4 binnenunits per systeem.

Bekijk dit systeem

Intratone GSM draadloos intercom

Snel en eenvoudig gemonteerd. Realtime autorisatie aanpassen. Gratis updates. Geen software nodig voor installatie.

Bekijk dit systeem

GSM Multicom intercom tot 500 appartementen

Speciaal ontwikkeld voor grote appartementencomplexen. Tot 500 appartementen op één systeem. Wereldwijd bereikbaar.

Bekijk dit systeem

Intercomsystemen kort uitgelegd

Waaruit bestaat een klassiek intercomsysteem

Een klassiek intercomsysteem bestaat uit een buitenpost en een binnenpost en maakt middels een bekabelde verbinding communicatie met bezoekers van een gebouw aan de poort mogelijk. De communicatie via een intercomsysteem kan bestaan uit een audioverbinding (spreek-/luisterverbinding) of een combinatie van audio en video (beeldverbinding).

De buitenpost wordt meestal geplaatst bij een deur of een poort en staat in verbinding met een binnenpost. Door het indrukken van een knop of het intoetsen van een code op de buitenpost wordt een verbinding gemaakt met de binnenpost. Men ziet wie er voor de deur staat en kan desgewenst direct toegang verlenen.

Draadloos intercomsysteem via de GSM

Bij GSM intercomsystemen wordt gebruik gemaakt van het GSM-netwerk en belt de bezoeker vanaf de buitenpost naar een vaste of mobiele telefoon. Een aparte binnenpost is bij een GSM intercom dus overbodig.

De buitenpost

Dit onderdeel van het intercomsysteem wordt meestal geplaatst bij een voordeur op poort die signalen verzend middels het indrukken van een drukknop of bel. Een buitenpost beschikt meestal over een microfoon via welke de bezoeker kan spreken.

De binnenpost

Dit onderdeel van het intercomsysteem wordt geplaatst binnen het gebouw (woning, appartement of bedrijfsruimte) en ontvangt de signalen van de buitenpost. De binnenpost maakt het mogelijk dat men kan zien en/of horen wie er voor deur of poort staat.

Welke graad van Veiligheid biedt mij een intercom?

Een intercomsysteem biedt bij gebouwen en appartementen een betere beveiligde toegangscontrole. De bezoeker belt aan en de bewoner hoort wie er aan de deur staat en kan vervolgens eenvoudig de toegang verlenen. Met name een VVE kent vaak meerdere bewoners in een complex die middels een intercomsysteem direct kunnen horen en of zien wie er voor de entree van hun gebouw staat. En dat is wel zo’n veilig idee!

Is er meer controle en veiligheid gewenst? Dan kan men kiezen voor een intercomsysteem met camera. Hier kan men ook de persoon die aanbelt daadwerkelijk zien. Bij bepaalde systemen is het ook mogelijk om de camerabeelden op te nemen.

Slimmedeuroplossing

Waar wordt een intercomsysteem het meeste toegepast?

Appartementencomplexen en VVE’s

In appartementencomplexen is een intercom een uitkomst voor het beheren van toegang voor vele bewoners en hun gasten.

Kantoorpanden

Een intercomsysteem kan worden ingezet bij kantoorpanden of bedrijfsverzamelgebouwen, ook als daar meerdere bedrijven gevestigd zijn.

Zorg

Ook in de zorg is men steeds meer op zoek naar oplossingen voor de toenemende zorgvraag voor ouderen die langer thuis willen blijven wonen. Zo kan een intercomsysteem in een levensloopbestendige woning meer gemak comfort en veiligheid bieden.

Recreatie

Andere toepassingen van een intercomsysteem zijn ook mogelijk, zoals het plaatsen van een intercom bij een poort of slagboom van bijvoorbeeld een vakantiepark of camping.

GSM en DECT technologie nader uitgelegd

DECT Technologie

DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) maakt het mogelijk een intercomsysteem draadloos tot soms wel 500 meter afstand van het basisstation te laten communiceren tussen een buitenpost en een mobiele binnenpost. Slimmedeurolossing.nl heeft ook geavanceerde intercomsystemen die middels Smartphone of WIFI techniek functioneren. Deze systemen werken volledig draadloos via het mobiele netwerk of internet.  De bezoeker drukt op een knop of toets een code in op een codebedienpaneel waarna het systeem de vooraf ingestelde applicatie op de smartphone van een bewoner belt. De bewoner, ook al is deze op vakantie, kan vanaf iedere locatie zien wie er aan de deur staat, om vervolgens toegang te verlenen met één swipe op de smartphone.

GSM Technologie

Het voordeel van een draadloos intercom systeem is dat er afhankelijk* van het gekozen systeem geen vaste binnenpost nodig is. Bekabeling is daardoor overbodig. Een GSM intercom systeem kan bijvoorbeeld heel eenvoudig in een bestaande situatie zonder hak -en breekwerk worden geïnstalleerd. De bezoeker drukt op een knop of toets een code in en het systeem belt een vooraf ingestelde smartphone.

Contact met slimme deuroplossingContact opnemen

Heeft u nog vragen, of wilt u advies op maat? De experts van Slimmedeuroplossing.nl zijn bereikbaar.

E-mail: advies@deurmeesters.nl
Telefoon+31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936