Nuki Smart Lock

Hoe is de montage van de Nuki Smartlock

De Nuki Smartlock is ongelofelijk makkelijk te monteren. Binnen een paar minuten zit de Nuki Smartlock op de deur en is het al klaar voor gebruik. Het ‘bouwpakket’ bevat twee plaatjes en het kastje waarin de motor van de Nuki zit. Allereerst moet bepaald worden hoe ver de cilinder uitsteekt. Wanneer dit 0 tot 3 mm is, wordt het het B plaatje gebruikt (hierop zit een plakrand zodat deze bevestigd kan worden). Als de cilinder 3 tot 30 mm uitsteekt, wordt het A plaatje gebruikt. In het geval het plaatje A gebruikt wordt, wordt deze over de cilinder geplaatst om vervolgens met een inbussleutel (die meegeleverd wordt) vast te draaien. Hierna wordt de sleutel in het slot gestoken en kan de Nuki Smartlock erop gezet worden. Zoals gezegd is deze installatie ontzettend makkelijk. Hieronder is de installatie in het kort te zien.

Nuki installatie
De montage van de Nuki Smartlock. Als eerste wordt het plaatje vastgezet op de cilinder door middel van een inbussleutel (l). Vervolgens wordt de sleutel in het gat gestopt (m) om ten slotte de Nuki Smartlock over de sleutel te schuiven en op het plaatje vast te klikken (r).

Conclusie

De plaatsing van de Nuki Smartlock is ontzettend makkelijk. Zodra duidelijk is welke onderdelen nodig zijn en hoe deze op de cilinder geplaatst moet worden, is de installatie binnen enkele minuten voltooid. Naar onze mening is dit slot door iedereen te plaatsen vanwege het gemak en de eenvoud. Wanneer de gebruiksaanwijzing goed doorgenomen wordt voordat u aan de slag gaat, is dit gemakkelijk voor elkaar te krijgen.

Bekijk hier de Video Nuki installeren in minder dan 2 minuten

Nuki Smartlock

Nuki app

Door middel van de Nuki app kan de Smartlock bediend worden. De Nuki app heeft verschillende functies, waarbij er een aantal belangrijke uit springen. Deze functies zullen hieronder toegelicht worden.

Add Nuki SmartlockSchakel titel

Allereerst de belangrijkste functie; het toevoegen van de Nuki Smartlock aan de app. Deze functie zit in het menuscherm linksboven of wordt automatisch geopend op het moment dat de app voor het eerst gebruikt wordt. Hiervoor moet het stappenplan gevolgd worden dat de app aangeeft. Er zijn geen bijzonderheden bij de installatie op de Nuki app en het is makkelijk uit te voeren als de stappen aangehouden worden.

Startscherm

Op deze pagina is het slot waarmee de app is gekoppeld te zien. Hier kan het slot ook geopend en gesloten worden door naar links of rechts te swipen. Dit kan ook gedaan worden door op de naam van het slot te drukken. Hierdoor komt er een scherm omhoog waarop 3 functies te zien zijn. Zoals gezegd, het openen en sluiten en daarnaast de functie ‘Lock ’n Go’. Met deze laatste functie wordt het slot geopend en automatisch gesloten na 20 seconden. Ideaal op het moment dat u met de handen vol het huis verlaat!

Instellingen Nuki App

Door in het startscherm op de naam van het slot te drukken, kunnen de instellingen geopend worden. Via deze instellingen kunnen er een aantal dingen ingesteld worden:

Manage Nuki Smartlock (beheer Nuki smartlock)

Beheer de Nuki SmartlockIn dit scherm kan de Nuki Smartlock ingesteld worden. Zo kan onder andere de naam gewijzigd, de locatie ingesteld en de knop op de Smartlock aan en uit gezet worden. Ook kan hier toestemming gegeven worden om door middel van Bluetooth andere apparaten te laten koppelen met de Smartlock. De belangrijkste functies staan hier ook: de Nuki Smartlock kalibreren en de admin toegangscode kan hier gewijzigd worden. Ten slotte kan Nuki Web hier geactiveerd worden en de Nuki Fob ingesteld worden (waarover later meer).

Manage users

beheer gebruikers Nuki smartlockEen andere belangrijke functie is het beheer van de gebruikers die verbonden zijn met de Smartlock. Hier kan ingesteld worden wat de mogelijkheden zijn van de gebruikers. Zo kan er onder andere een tijdslot ingesteld worden voor de gebruiker zodat deze alleen in een bepaalde periode het slot kan openen. Via dit scherm kunnen er ook nieuwe gebruikers uitgenodigd worden.

Activity log

vergrendelingslog Nuki SmartlockIn dit scherm kan er bekeken worden door wie en wanneer het slot geopend is. Hierdoor ontstaat er een eenvoudig overzicht van de activiteiten van het slot.

Connection status

verbindingsstatus Nuki smartlockHier kan de status van de verbinding met de Smartlock, server en Bridge gecontroleerd worden. Ook de kracht van de verbinding wordt hierbij aangegeven.

Auto Unlock

auto unlock Nuki SmartlockOnder instellingen kan ook de Auto Unlock functie ingeschakeld worden. Hiervoor moet de locatie functie op de telefoon aan staan en de locatie van de Smartlock ingesteld zijn. Zodra de telefoon in de buurt van het slot komt, opent het slot zich automatisch. Hierdoor hoeft u de deur niet te openen wanneer u bijvoorbeeld met zware boodschappentassen aan komt. LET OP! Deze functie is nog in ontwikkeling en werkt daarom nog niet altijd naar behoren. Het is aan te raden om de ‘Debug mode’ via het Help scherm aan te zetten zodat iedere foutmelding direct naar Nuki gestuurd kan worden. Dit kan gedaan worden door op ‘send error log’ te drukken dat onder de debug mode staat. Door deze foutmeldingen te versturen, kan Nuki deze problemen zo snel mogelijk oplossen. Het is aan te raden om dit altijd te doen zodat de fouten die deze functie momenteel geeft, spoedig verdwijnen.

Action for

Aktie voorDe laatste belangrijke functie die onder instellingen staat, is het instellen van de swipes naar links en rechts. Zowel swipe links als swipe rechts kan ingesteld worden op verschillende mogelijkheden: intelligent (de deur herkent automatisch of deze gesloten of geopend moet worden), unlock (openen van het slot), lock (sluiten van het slot), open door (openen van het dagschoot waardoor de deur open gaat), disabled (uitzetten van het swipen naar rechts of links).

App settings

Hier kan het geluid en de trilfunctie aangezet worden zodat de telefoon een melding maakt op het moment dat u het slot opent of sluit.

Help

Hier staan een aantal algemene zaken, zoals een demo van de app en de meest gestelde vragen over de Nuki Smartlock, Bridge, Fob, app en Nuki Web. Een andere belangrijke functie die hier nog in staat in de debug mode (zoals eerder besproken bij de Auto Unlock functie). Het is aan te raden om deze aan te zetten, omdat Nuki de producten blijft ontwikkelen. Iedere foutmelding en feedback wordt gewaardeerd zodat Nuki deze fouten eruit kan halen en het product kan verbeteren. Zodra er een fout voor komt in de app, kan deze middels de send error log verstuurd worden. Hiervoor moet dus wel de debug mode aan staan.

Nuki Smartlock "De ideale slimme deuroplossing"

Nuk Combo

 

 

Nuki Smartlock is uit te breidden met de Bridge. hiermee kunt u de Smartlock  vanaf elke locatie met een goeie internet verbinding openen. De Fob is een kleine afstandsbediening, hiermee kunt u uw gewone sleutel thuislaten en eenvoudig met 1 druk op de knop de Nuki ontgrendelen.