Invited Smart Lock

  • Geen sleutel(s) meer nodig
  • Koppelbaar met domotica
  • Gemakkelijk op afstandsbediening te openen
  • Toepasbaar op iedere deur met een cilinderslot
  • Automatische vergrendeling
  • Veilig en betrouwbaar
  • Te openen op klopfunctie
  • Bijgeleverde SKG** cilinder
  • Uit te breiden met bijvoorbeeld een codetableau
  • Leverbaar in verschillende kleuren

Of vraag vrijblijvend een advies op maat.

Kenmerken

Gemak

Met de Invited Smart Lock opent u de deur net zo gemakkelijk als de deur van uw auto; met een afstandsbediening! Door het ontwerp van de Invited is het slot op elke deur met een europrofiel cilinder te installeren binnen slechts 10 minuten.

Dag en nachtstand

De Invited kan geprogrammeerd worden in verschillende standen, zoals de dag- en nachtstand. Hierdoor is het mogelijk om overdag in en uit te lopen, terwijl in de nachtstand de deur altijd op slot gaat. Tevens is een speciale klopstand te gebruiken, waardoor het slot opent na drie keer kloppen.

Veilig

De Invited is door SKG goedgekeurd en voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De encryptie van de signalen zijn vergelijkbaar met de systemen die gebruikt worden bij online bankieren. Dit maakt de Invited een veilig en betrouwbaar slot.

Eenvoud

De Invited is eenvoudig te installeren door de speciale bevestigingsplaat. Binnen 10 minuten is het slot geplaatst. Omdat Invited slim is en zelf lerend hoeft u hem niet te programmeren en leert hij zelf wat de draairichting is, hoe ver hij moet uitdraaien en wanneer de deur dicht is.

Media

Invited Smart Lock

Gerelateerde producten

Afstandsbediening

Invited remote

Bij het Invited Smart Lock zijn standaard twee afstandsbedieningen meegeleverd. Uiteraard kan dit uitgebreid worden met meerdere afstandsbedieningen. Deze zijn eenvoudig in te leren op het slot. Daarnaast is de afstandsbediening voorzien van een te slijpen sleutel, welke als noodsleutel kan dienen.

Wallswitch

Invited Wallswitch

Door het plaatsen van een Wallswitch kunt u het slot eenvoudig openen met één druk op de knop. Ideaal bijvoorbeeld als deze in de woonkamer of keuken hangt en er iemand aan de deur staat. De schakelaar werkt op batterijen en is dus echt overal te plaatsen, op een maximale afstand van 10 meter tot het slot.

Keypad

Invited Keypad

De keypad is eenvoudig buitenshuis te plaatsen. Het biedt een uitkomst voor huishoudens van meer dan twee personen. De kinderen komen bijvoorbeeld binnen met hun eigen code. Het codetableau werkt op batterijen en behoeft dus geen stroomaansluiting.

Gekleurde kap

Invited kleurkap

Naast de standaard kleur grijs is de Invited verkrijgbaar in 7 kleuren. Zo wordt het Smart Lock een pareltje op de deur.

Invited in de praktijk

Slim deurslot met klopfuntie

Slim deurslot met klopfunctie Eerst kloppen, dan mag je naar binnen! De situatie: de directeur van een bedrijf met meerdere medewerkers werkt dagelijks op zijn kantoor op de zaak. Al enige tijd ergert zij zich aan het feit dat iedereen zomaar binnen loopt in haar kantoor. Een bordje ophangen met “Gelieve eerst kloppen” mag helaas…

Zorgverlener toegang geven door te kloppen

Toegang tot woning zorgcomplex door te kloppen In deze casus wil de zorgbehoevende de zorgverlener graag eenvoudig toegang geven tot zijn woning in een zorgcomplex. De voordeur in dit complex is intern, maar om privacyredenen meestal gesloten. Deze meneer is slecht ter been, en het is erg praktisch als de zorgverlener binnen kan zonder dat…

Veel gestelde vragen

Past de Invited Smart Lock op mijn deur?

De Invited Smart Lock past op de meeste deuren. Er zijn verschillende situaties waarin de Invited Smart Lock niet geplaatst kan worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn als de klink omhoog gedrukt moet worden of wanneer de cilinder boven de klink gemonteerd is. Wanneer uw deur een europrofiel cilinderslot of meerpuntsluiting met een pc-maat tussen 55 en 105 mm heeft dan kan de Invited Smart Lock geplaatst worden. Met de pc-maat bedoelen we de afstand tussen het midden van de deurkruk en het midden van het cilindergat. In Nederland is een pc-maat van 72 mm het meest voorkomend.

Verandert er iets aan de buitenkant van mijn deur?

Nee, er verandert niets aan de buitenkant van uw deur. Uw huidige beslag blijft zitten waardoor er geen zichtbare wijzigingen te zien zijn. Ook uw deurklink kan blijven zitten wanneer u gebruik maakt van de Invited Smart Lock.

Kan ik mijn bestaande cilinder gebruiken met Invited?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Aangezien Invited met een speciale cilinder werkt, kunt u geen reguliere cilinder gebruiken. Dit komt doordat de cilinder speciaal voor het slot van Invited is gemaakt. De cilinder wordt echter meegeleverd met het slot waardoor u deze niet los hoeft aan te schaffen.

Mijn deur is te dik voor de meegeleverde cilinder. Wat moet ik nu doen?

In dit geval heeft u een bredere cilinder nodig wat inhoudt dat u in plaats van de standaard 30/30 cilinder, u een 30/45 cilinder nodig heeft. Hier hoeft u geen nieuwe cilinder voor te kopen, maar een speciale verlengingsset. Deze verlengingsset kan door iedereen geplaatst worden. In het geval dat een 30/45 cilinder ook niet past dan heeft u een andere onderdelenset nodig. Deze kunt u helaas niet zelf plaatsen. Een professional zal u hierbij moeten helpen. Zowel de verlengingsset als de onderdelenset zijn te koop in de webshop.

Kan de Invited buiten worden gebruikt?

Nee, absoluut niet. De Invited kan niet tegen vocht en de batterijen gaan minder goed werken bij lage temperaturen. Daardoor kan de Invited Smart Lock alleen aan de binnenkant geplaatst worden.

Hoe veilig is een Invited Smart Lock?

Een Invited Smart Lock is erg veilig. Het is namelijk het enige slimme slot dat volledig is goedgekeurd door SKG-IKOB. Deze organisatie controleert en keurt alle sloten en geeft daarbij een beoordeling in de vorm van sterren. De Invited Smart Lock is niet te kraken, zowel via de cilinder als het slot is dit niet mogelijk. De cilinder is daarbij gekeurd met 2 sterren wat inhoudt dat deze sterk, duurzaam en zwaar inbraakwerend is. Dit houdt in dat dit slot inbrekers met ten minste 3 minuten vertraagd. De signalen die het slot stuurt, zijn gecodeerd en worden iedere keer vernieuwd waardoor het afluisteren van deze signalen zinloos is.

Is er ook een Invited met 3-sterren SKG verkrijgbaar?

Een Invited Smart Lock is alleen in een standaard 2-sterren uitvoering leverbaar. U kunt er echter wel zelf een 3-sterren SKG van maken. Dit doet u door de 2-sterren cilinder te combineren met een 3-sterren SKG buitenschild met kerntrekbeveiliging. Wanneer u deze combinatie maakt, krijgt de Invited Smart Lock een 3-sterren beoordeling.

Hoe veilig is een Invited in combinatie met Homewizard?

Invited is in combinatie met Homewizard net zo veilig als de andere producten, omdat bij de communicatie tussen deze twee gewerkt wordt met een versleutelde verbinding. Daarnaast kunt u het slot ook via internet gebruiken. Hier kunt u gebruik van maken door via de Homewizard app een account aan te maken. Zoals gezegd is ook hier de verbinding tussen uw smartphone en het slot versleuteld.

Kan ik de deur ook nog met ‘gewone’ sleutels openen?

Ja, u kunt de deur nog altijd met een gewone sleutel openen, maar dit is alleen voor noodgevallen bedoeld. In de afstandsbedieningen zit een gewone sleutel verwerkt waardoor u de deur altijd kunt openen zodra de afstandsbediening of het slot niet functioneert. U mag de sleutel nooit in de deur laten zitten, omdat hiermee de motor wordt ontkoppeld. Hierdoor kan het slot niet meer van binnenuit bediend worden.

Kan ik de Invited ook met een smartphone bedienen?

Ja, dit is mogelijk. Hiervoor moet Invited wel gekoppeld worden aan een extern systeem zoals Homewizard.

Kan ik mensen op afstand binnen laten?

Ja, u kunt mensen op afstand binnen laten. Dit kunt u doen door Invited te koppelen aan bijvoorbeeld Homewizard. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen, zoals uw smartphone en een Invited Keypad. Met de Invited Keypad verleent u toegang middels een code.

Vanaf welke afstand kan ik de deur openen?

U kunt de deur in principe vanaf 10 meter afstand openen. Het kan echter zijn dat deze afstand niet gehaald wordt, omdat het signaal verstoord wordt. Dit kan voorkomen wanneer er bijvoorbeeld staalconstructies of andere signalen in de buurt zijn.

Wat is het verschil tussen de dag- en nachtstand?

Met de dagstand valt de deur wel dicht, maar gaat deze niet op slot. Met de nachtstand valt de deur niet alleen dicht, maar wordt deze ook nog eens volledig op slot gedraaid.

Ik ben een afstandsbediening verloren. Wat moet ik nu doen?

U moet de afstandsbedieningen die gekoppeld zijn direct blokkeren. Hiervoor heeft u de originele afstandsbediening (met de blauwe knop) nodig. Nadat u de afstandsbedieningen geblokkeerd hebt, kunt u deze opnieuw koppelen. Wanneer u denkt dat de afstandsbediening in verkeerde handen terecht is gekomen, dan kunt u het beste de cilinder vervangen.

Kan ik extra afstandsbedieningen toevoegen?

Ja, u kunt extra afstandsbedieningen toevoegen. Deze kunt u bestellen via de webshop.

Kan ik met één afstandsbediening meerdere sloten bedienen?

Ja, dit is mogelijk. U kunt zoveel sloten bedienen met één afstandsbediening als u wilt. U moet er echter wel op letten dat dit voor problemen kan zorgen. Wanneer u meerdere sloten binnen hetzelfde bereik hebt, kunnen deze signalen elkaar verstoren.

De Invited sluit niet automatisch af. Wat moet ik doen?

Allereerst controleert u of het slot op de dagstand staat. In deze stand sluit het slot namelijk niet automatisch af. Er moet binnen 2 seconden een signaal te horen zijn als u de deur dichttrekt. Met dit signaal wordt er aangegeven dat de deur dicht is. Als het slot in de nachtstand staat, zal het slot automatisch gaan draaien. Wanneer u geen piepje hoort, moet u nog een keer op de afstandsbediening drukken om handmatig het ‘deur-dicht’ signaal te geven. Als ook deze vaker niet werkt, kunt u het slot nog resetten door de batterijen 60 seconden te verwijderen. Hierna zal het slot opnieuw gaan kalibreren.

Wat gebeurt er als de batterijen (bijna) leeg zijn?

Als de batterijen bijna leeg zijn, krijgt u geluids- en ledsignalen waarbij ook de motor trager zal gaan draaien. Bij een gemiddeld gebruik zullen de batterijen ongeveer 6 tot 8 maanden meegaan. Wanneer de batterijen leeg zijn, kunt u het slot altijd nog openen met de sleutel die in de afstandsbediening zit.

De klopstand werkt niet zo goed. Wat kan ik doen?

U kunt de klopstand beter doen laten werken door de deur goed aan te laten sluiten op het kozijn. Hierdoor heeft de deur minder speling. Het kan daarnaast ook zo zijn dat u harder moet kloppen, omdat de sensoren niet geactiveerd worden bij lichte trillingen.

Ik hoor een sissend geluid na het openen van mijn deur. Wat is dat?

Dit komt doordat uw batterijen bijna leeg zijn. Hierdoor ziet de software niet meer of de dagschoot helemaal open is waardoor de motor blijft draaien. Dit maakt een sissend geluid. Zodra er nieuwe batterijen geplaatst worden, is dit probleem opgelost.

Ik krijg mijn Invited niet gekoppeld met Homewizard. Wat moet ik doen?

Hiervoor moet u contact opnemen met Homewizard. Vervolgens zal er gevraagd worden naar het serienummer van uw Homewizard waarna uw aansluiting vrijgegeven wordt.

Welke garantie zit er op een Invited Smart Lock?

Er zit een standaard garantie van 1 jaar op de Invited Smart Lock. Wanneer u het slot registreert, krijgt u een extra jaar garantie.

Contactinformatie

Contact met slimme deuroplossingContact opnemen

Heeft u nog vragen, of wilt u advies op maat? De experts van Slimmedeuroplossing.nl zijn bereikbaar.

E-mailadvies@deurmeesters.nl
Telefoon+31 (0) 413 724993
Whatsapp: +31 (0) 6 23400936